Dünyanın En Büyük 5 Güneş Enerjisi Santrali

Dünyanın En Büyük 5 Güneş Enerjisi Santrali

Güneş enerjisi teknolojilerinin önem kazanmasıyla birlikte, dünyanın dört bir yanına büyük çapta güneş enerjisi santralleri kurulmaya başlanmıştır, bu blog yazımızda, sizler için Dünyanın en büyük 5 güneş enerjisi santralinin detaylarını derledik.

Dünyanın En büyük 5 Güneş Enerjisi Santrali

 

1. Gujarat Güneş Enerji Santrali

2012’de faaliyete geçen Gujurat Güneş Enerjisi Santrali, dünyanın en büyük güneş enerjisi santralidir. 3.427.240 adet güneş paneli ve 856.81 MWe  kurulu gücü ile hizmet vermektedir. Gujurat Güneş Enerjisi Santrali, sağladığı verim ile Hindistan ekonomisi için oldukça büyük bir önem teşkil etmektedir.

2. Longyangxia Dam Güneş Enerjisi Santrali (Çin)

Çin’de bulunan Longyangxia Dam Güneş Enerjisi Santrali, 850 MWe kurulu gücü ile hizmet vermektedir. 2013 yılında faaliyete geçen Longyangxia Dam Güneş Enerjisi Santrali, son yıllarda giderek artan kapasitesi ile dünyanın ikinci büyük güneş enerjisi santrali olmuştur. Longyangxia Dam Güneş Enerjisi Santrali’nde 2017 yılı itibari ile 4 milyona yakın güneş paneli bulunmaktadır.

3. Solar Star Güneş Enerjisi Santrali (ABD)

Solar Star Güneş Enerjisi Santrali, Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde 2016 yılında faaliyete geçmiştir. 2.316.000 adet güneş paneli ve 579 MWe kurulu gücü ile Solar Star, dünyanın en büyük üçüncü güneş enerjisi santralidir.

4. Topaz Güneş Enerjisi Santrali (ABD)

Dünyanın en büyük dördüncü güneş enerji santrali olan Topaz Güneş Enerjisi Santrali,  2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde kurulmuştur.  Yaklaşık 2.5 milyar dolara mal edilen Topaz Güneş Enerjisi Santrali, bugün dünyanın en verimli güneş enerjisi santralleri arasındadır. 9.000.000 güneş paneli ve  550 MWe kurulu gücü ile faaliyet göstermektedir.

5. Desert Sunlight Güneş Enerjisi Santrali (ABD)

8.800.000 adet güneş paneline sahip Desert Sunlight Güneş Enerjisi Santrali, Topaz ve Solar Güneş Enerjisi Santrali gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde bulunmaktadır. 2015 yılında faaliyete geçmiştir. Desert Sunlight Güneş Enerjisi Santrali 550 MWe kurulu gücü ile hizmet vermektedir.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.